Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Budapest visszavár - fedezd fel a főváros éttermeit, piacait

Budapestet nemcsak a rengeteg látnivaló, a fürdők, a múzeumok, a történelmi emlékművek teszik sokszínűvé, hanem az a gasztronómiai kínálat is, ami évről-évre hatalmasat fejlődött. A magyar fővárosban érdemes egy kulináris utazást is tenni, hiszen a Michelin-csillagos éttermektől kezdve, a kis eldugott bisztrókig minden a rendelkezésünkre áll.

A fővárosban és a vidéken élők is sokszor megfeledkeznek arról, hogy Budapest mennyire csodás város, mennyi csodát rejt történelmi látnivalóival. Pedig érdemes turisztikai célpontként is tekinteni fővárosunkra, ahol izgalmas sétákat tehetünk és jókat ehetünk.

A magyar gasztronómia hatalmas fejlődésén ment keresztül az elmúlt években. Míg a kilencvenes években az éttermekben az elsődleges menünek a rántott hús és a krumplipüré számított, ma már válogathatunk a Michelin-csillagos éttermek fine dining kínálata, a minőségi bisztrók street food felhozatala és a patináns éttermek tradicionális ételei között.

A koronavírus-járvány miatt az éttermek hónapokra bezárni kényszerültek, de egyre többen nyitnak és várják széles kínálatukkal a vendégeket. Azok, akik szeretnének egy igazi gurmé kalandban részt venni, a Michelin-csillagos Costes Downtown-ban ezt július 1-től megtehetik, ahogyan a Standban is, ahol Széll Tamás és Szulló Szabina mesterszakács várja a vendégeket.

 A street food rajongói a belvárosban egyre több nyitott, teraszos helyet találnak, ahol a kézműves hamburgerektől kezdve, a felturbózott lángoson át, a vegán ételekig bármit megkóstolhatnak. A vendéglátóhelyek minőségi és szezonális alapanyagokból készítik el ételeiket, amelyek megfizethető áron mindenki számára elérhetőek.

Népszerű kulináris találkozóhelyek a pesti belvárosban a Zrínyi utca, a Ráday utca, az Egyetem tér, a Liszt Ferenc tér és a Pozsonyi út eleje, a budai oldalon a Bartók Béla út eleje, a Kolosy tér és a Lövőház utca sétálószakasza, ahol pezseg a társasági élet. A Duna közelsége is sok programot kínál, a Római-part otthonos vendéglőitől a rakpartokon és hidak környékén helyet kapó éttermekig rengeteg helyen élvezhetjük az ízek mellett a remek panorámát is.

Ha gasztronómiai élményre vágyunk a fővárosban, akkor kihagyhatatlan valamelyik budapesti piacnak a meglátogatása. A sajátos hangulatú Nagyvásárcsarnok az egyik legkedveltebb helyszín, amely a főváros negyedik legnépszerűbb turisztikai látványosságává vált az utóbbi években. Érdemes ellátogatni a piacon belül a Hungarikum utcába, ahol a legkiválóbb magyar élelmiszereket és ajándéktárgyakat szerezhetjük be, valamint a piac több kóstolótúrát is szervez. Szintén kedvelt helyszín a Belvárosi Piac, a Klauzál téri vásárcsarnok vagy a Fény utcai piac is.

A fővárosi gasztronómiai térképen kiemelt helyet töltenek be a kávézók és a borbárok is. Akár egy erős eszpresszót szeretnénk inni, akár délután akarunk beülni egy hosszú kávéra, megtaláljuk a magunknak való kedvenc helyet a városban, ahogyan a kávéínyencek is, akik valamilyen különlegességre vágynak. A méltán híres magyar borokat pedig hangulatos borbárokban kóstolhatjuk meg.

Itt megtalálod a legjobb és legcsábítóbb ajánlatokat. Válogass kedvedre, és indulj el, fedezd fel újra Budapest és az ország csodáit!

FEDEZD FEL MAGYARORSZÁGOT ÉS KÓSTOLD MEG A LEGJOBB HAZAI ÍNYENCSÉGEKET >>>



Ezek is érdekelhetnek

Friss