Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

3 izgalmas piac Budapesten, amit nem szabad kihagyni!

A piacolás, piacozás soha nem ment ki a divatból, de az utóbbi években egyenesen életformává vált, s az is szívesen tölti a hétvégéjét a város kisebb-nagyobb piacain, aki nem vezet saját háztartást.

A piacnak sajátos atmoszférája van, megtalálható benne szinte az egész város, a környék, afféle esszenciája az adott régiónak. A budapesti nagyobb piacok az átépítéseknek köszönhetően szinte mind elvesztették egyedi bájukat, de cserébe rengeteg apró, alulról épülő, a termelőt a vásárlóval összekapcsoló tér jött létre, ahol az áru beszerzésén túl nagyon fontos a kommunikáció, s a helyben történő kóstolás, a piacon való lét meghatározó szereplővé lépett elő.

Szimpla Vásárnap

A Szimpla Kertben vasárnaponként rendezik meg a vásárt, ahol könnyűszerrel beszerezhetjük a jövő heti menü alkotóelemeit, amíg az aprónép a gyerekfoglalkozáson vesz részt, s közben szól a mindent átjáró zene. Az ebédet és a muzsikát minden hétvégén más-más biztosítja, így a Szimpla piacra egyszerűen lehetetlen ráunni.

Szimpla Vásárnap (Szimpla Kert)
1075 Budapest, Kazinczy utca 14.

Pancs-Gasztro Placc

Az egyik legfrissebb hajtás a háztáji piacok között. Az Élesztő udvarán létrejött termelői piacon szintén érdemes minden árussal hosszan elbeszélgetni, hogy lássuk, mennyi törődés, energia, idő és tudás van egy-egy termék mögött. A házi kecskeszappant árusító lánytól egészen a saját kovászolt uborkát kínáló fiatal párig számtalan kedves - a piacnak jó cégért csináló - termelő van jelen az élő zenével megbolondított piacon, ahol a kosarakat félre téve borozhatunk egy kicsit, vagy akár meg is ebédelhetünk.

Pancs-Gasztro Placc (Élesztő)
1094 Budapest, Tűzoltó u. 22, 1094

Belvárosi Piac

A ma már inkább csak gasztropiacként emlegetett, egykor Hold utcai piacként ismert épületben egyre több ismert éttermes nyit kisebb-nagyobb játszóteret. Pontosabban olyan kifőzdét, ahol kedve szerint készítheti az egyszerű, de minőségi fogásokat, amelyekre érdemes akár egy belvárosi sétát vagy egy hétvégi piacolást is rászervezni.

Belvárosi Piac
1054 Budapest, Hold utca 13.

10 VIDÉKI FAGYIZÓ, AHOVA FELTÉTLEN ÉRDEMES BETÉRNI! >>> 
GRILLEZNÉL, DE NINCS HOL? ITT A 4 LEGJOBB GRILLÉTTEREM A FŐVÁROSBAN! >>> 
AHOL DÉLUTÁN IS REGGELIZHETSZ: MEGNÉZTÜK, MILYEN HELY A SZAMOS TODAY! >>> 
A MICHELIN-CSILLAGOSTÓL A CSÁRDÁIG: ÍME 4 SZUPER TERASZOS ÉTTEREM >>> 
CSAK EGYFÉLE SÜTI VAN - DE EZERFÉLE ÍZBEN! MONOCUKRÁSZDA A VÁROS KÖZEPÉN >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss