Elkészítés: A hozzávalók kimérése után öntsünk mindent egy nagyobb tálba, és fakanállal alaposan keverjük ki. (Kezdetben kicsit nehéz lesz kavarni a masszát). Ezután zsiradékkal kenjük ki az őzgerincformát, majd nagykanállal meregessük bele az anyagot, szükség esetén simítgassuk el.
Sütni szigorúan a felső rácson, alacsony hőmérsékleten kell (140-160 fok), sütési ideje 70-90 perc. Akkor van kész, ha a közepe kissé felpúposodott, esetleg fel is repedt (ez nem baj), az őzgerinc oldalától pedig kissé elválik. Inkább kicsit tovább süljön, mint hogy a közepe nyers maradjon.
A kihűlt rudat vigyázva borítsuk ki egy deszkára, és a gerezdek mentén szeleteljük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre