Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Budai szelet

60 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához :
  • 35 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • fél kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 tojás
  • kevés tejföl
  • A krémhez :
  • 15 dkg cukor
  • 5 dl tej
  • 15 dkg vaj
  • 2 evőkanál porcukor
  • A tetejére:
  • csokimáz

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához 35 dkg lisztet elmorzsolunk 10 dkg cukorral, 10 dkg vajjal, fél kávéskanál szódabikarbónával. Hozzáadunk 1 egész tojást, kevés tejfölt, és tésztát gyúrunk. Kettő cipóra osztjuk, melyeket egyenként kinyújtunk, és tepsi hátán megsütünk.

A krémhez 15 dkg cukrot barnára pirítunk, majd felöntünk 2,5 dl forró tejjel. Hozzáadunk még 2,5 dl tejben elkevert 3 evőkanál lisztet, és sűrűre főzzük. 15 dkg vajat 2 evőkanál porcukorral és 1 evőkanál tejjel habosra keverünk. Kanalanként a kihűlt krémhez adjuk.

A tésztát megtöltjük, a süteményt csokimázzal vonjuk be.

Ezek is érdekelhetnek

Friss