Elkészítés: A tésztához 35 dkg lisztet elmorzsolunk 10 dkg cukorral, 10 dkg vajjal, fél kávéskanál szódabikarbónával. Hozzáadunk 1 egész tojást, kevés tejfölt, és tésztát gyúrunk. Kettő cipóra osztjuk, melyeket egyenként kinyújtunk, és tepsi hátán megsütünk.
A krémhez 15 dkg cukrot barnára pirítunk, majd felöntünk 2,5 dl forró tejjel. Hozzáadunk még 2,5 dl tejben elkevert 3 evőkanál lisztet, és sűrűre főzzük. 15 dkg vajat 2 evőkanál porcukorral és 1 evőkanál tejjel habosra keverünk. Kanalanként a kihűlt krémhez adjuk.
A tésztát megtöltjük, a süteményt csokimázzal vonjuk be.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre