Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Budai szelet II.

MME MME
5/5
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 35 dkg finomliszt
  • 10 dkg kristálycukor
  • 10 dkg vaj
  • 1 tojás
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • tejföl
  • A krémhez:
  • 15 dkg kristálycukor
  • 15 dkg vaj
  • 5 dl tej
  • 6 evőkanál finomliszt
  • A tetejére:
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 3 evőkanál étolaj

Elkészítés

Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejföllel, hogy összeálljon. A tésztát 2 részre osztjuk, kinyújtjuk, és a tepsi hátoldalán 2 lapot sütünk belőle.

A krémhez a cukrot megpirítjuk és felengedjük 2,5 dl forró tejjel. A lisztet 2,5 dl tejjel simára keverjük, hozzáöntjük a karamellás tejet, és sűrű krémmé főzzük. Ha kihűlt, a lágy vajjal habosra keverjük a krémet, majd a 2 lap közé töltjük.

A tetejét csokoládémázzal vonjuk be úgy, hogy a csokoládét felolvasztjuk, hozzákeverjük az étolajat, és mikor langyosra hűl, a sütemény tetejére öntjük.

Megjegyzés

Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss