Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Buche de Noel (Fatörzs)

MME MME
4.3/5
60 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók
  • Hozzávalók 12 szelethez:
  • A tésztához:
  • 6 evőkanál cukor,
  • 6 tojás,
  • 3 evőkanál kakaó,
  • 6 evőkanál rétesliszt,
  • 3 evőkanál rum,
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • A krémhez:
  • 15 dkg cukor,
  • 3 tojás,
  • 3 evőkanál kakaó,
  • reszelt narancshéj,
  • 20 dkg vaj,

Elkészítés

Elkészítés: A cukrot a tojássárgájával és a szódabikarbónával habosra keverjük, majd beledolgozzuk a kakaót, a lisztet, végül óvatosan belevegyítjük a kemény habbá vert tojásfehérjét is. A masszát akkora, sütőpapírral kibélelt sütőlemezre öntjük, hogy ujjnyi vastag tésztát kapjunk. Kb. 10 perc alatt megsütjük. Tiszta ruhára borítjuk, a papírt lehúzzuk róla, és rummal meglocsoljuk. A ruha segítségével többször ki-be tekerjük. Felcsavarva hagyjuk kihűlni. A krémhez a cukrot a tojással és a kakaóval habosra verjük, narancshéjjal ízesítjük, majd gőz fölött sűrű krémmé keverjük. Langyosra hűtjük és kikeverjük a puha vajjal. A szétnyitott piskótatekercset megkenjük a krém felével, összetekerjük, majd kívül is bevonjuk a kakaókrémmel. A krémet villával berovátkoljuk, hogy „fakérget” kapjunk. Szeletelés előtt legalább 8 órára hűtőszekrénybe helyezzük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss