Elkészítés: 1. A megtisztított vöröshagymát vágjuk hosszúkás csíkokra, majd pirítsuk meg extraszűz olívaolajon. Adjuk hozzá a fokhagymát és az apróra vágott mogyoróhagymát, a chilipaprikát és az oregánót, és mindezt pirítsuk meg lassú tűzön. Amikor jól megdinszteltük, vegyük le a tűzről.
2. Mossuk meg és vágjuk vékony szeletekre a cukkinit. Serpenyőben kevés olajon addig pirítsuk, amíg színt kap, majd adjuk hozzá az előzőleg megtisztított rákokat.
3. A tésztát bő, sós vízben főzzük „al dente” keménységűre (azaz nem teljesen puhára), szűrjük le, és pirítsuk meg a cukkinivel és a rákkal összekeverve. Adjunk hozzá egy kanálnyi dinsztelt hagymát, és keverjük össze az egészet a provolone sajttal és egy kevés extraszűz olívaolajjal, majd tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre