Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bucatini cukkinivel, rákkal és hagymával

MME MME
2 4/5
30 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: 1. A megtisztított vöröshagymát vágjuk hosszúkás csíkokra, majd pirítsuk meg extraszűz olívaolajon. Adjuk hozzá a fokhagymát és az apróra vágott mogyoróhagymát, a chilipaprikát és az oregánót, és mindezt pirítsuk meg lassú tűzön. Amikor jól megdinszteltük, vegyük le a tűzről.

2. Mossuk meg és vágjuk vékony szeletekre a cukkinit. Serpenyőben kevés olajon addig pirítsuk, amíg színt kap, majd adjuk hozzá az előzőleg megtisztított rákokat.

3. A tésztát bő, sós vízben főzzük „al dente” keménységűre (azaz nem teljesen puhára), szűrjük le, és pirítsuk meg a cukkinivel és a rákkal összekeverve. Adjunk hozzá egy kanálnyi dinsztelt hagymát, és keverjük össze az egészet a provolone sajttal és egy kevés extraszűz olívaolajjal, majd tálaljuk.

Megjegyzés

Fotó: Barilla - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss