Elkészítés: A 8 szelet kivert karajt ízlés szerint fűszerezzük, kevés olajon hirtelen kisütjük. A húst tepsibe tesszük, aláöntjük a megmaradt olajat, amiben a hús sült.
A töltelékhez 1 fej felaprított hagymát megdinsztelünk, hozzáadjuk a kukoricát, ételízesítővel és egy kevés borsikafűvel fűszerezzük. Az áztatott, majd kinyomkodott zsemlét és 1 tojást keverünk hozzá, majd az egész masszát a hússzeletekre púpozzuk.
2 dl tejből, diónyi margarinból, 2 evőkanál lisztből, csipet sóval besamelt főzünk, amit szintén a hús tetejére öntünk, majd megszórjuk reszelt sajttal. 1 dl vizet öntünk a hús alá, addig sütjük, amíg a sajt megpirul.
Krumplipürével vagy bármilyen körettel tálalhatjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre