Búbos karaj

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 8 szelet karaj
  • bors
  • kevés olaj
  • A töltelékhez:
  • 1 fej hagyma
  • 1 doboz konzerv kukorica
  • ételízesítő
  • borsikafű
  • 2 áztatott zsemle
  • 1 tojás
  • A besamelhez:
  • 2 dl tej
  • diónyi margarin
  • 2 evőkanál liszt
  • csipet só
  • A tetejére:
  • sajt

Elkészítés

    Elkészítés: A 8 szelet kivert karajt ízlés szerint fűszerezzük, kevés olajon hirtelen kisütjük. A húst tepsibe tesszük, aláöntjük a megmaradt olajat, amiben a hús sült.

    A töltelékhez 1 fej felaprított hagymát megdinsztelünk, hozzáadjuk a kukoricát, ételízesítővel és egy kevés borsikafűvel fűszerezzük. Az áztatott, majd kinyomkodott zsemlét és 1 tojást keverünk hozzá, majd az egész masszát a hússzeletekre púpozzuk.

    2 dl tejből, diónyi margarinból, 2 evőkanál lisztből, csipet sóval besamelt főzünk, amit szintén a hús tetejére öntünk, majd megszórjuk reszelt sajttal. 1 dl vizet öntünk a hús alá, addig sütjük, amíg a sajt megpirul.

    Krumplipürével vagy bármilyen körettel tálalhatjuk.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek