Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Búbos csirkemell

60 perc
egyszerű
átlagos
3 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet megmossuk, szárazra töröljük, majd minden filéből három szeletet vágunk, és kissé kiklopfoljuk. Megsózzuk, megborsozzuk.
  2. A felaprított hagymát 3 cl olajon megdinszteljük 1 csipet sóval. Hozzáadjuk a felszeletelt paprikát, együtt pirítjuk tovább, majd hozzáadjuk a faldarabolt paradicsomot és egy kevés cukrot vagy édesítőszert. 2-3 percig pároljuk együtt, addig, hogy éppen csak roppanós maradjon a paprika.
  3. Ezután egy másik edényben 1/2 dl olajon megdinszteljük a megtiszított és felszeletelt gombát. Megsózzuk, megborsozzuk, és néhány perc alatt megpirítjuk. 
  4. Egy serpenyőben felmelegítünk 2 ek olajat, majd hozzáadjuk a vajat, és oldalanként kb. 4 perc alatt elősütjük rajta a hússzeleteket, majd átszedjük őket egy tepsibe, és ráöntjük a szaftot.
  5. Egy tálban összekeverjük a lecsót, a gombát, a zabpelyhet és a tojást. Meghintjük bőven az apróra vágott petrezselyemzölddel, valamint ízlés szerint sóval és frissen őrölt borssal. Hozzáadjuk a reszelt sajt egyharmadát is, és alaposan összekeverjük.
  6. A gombás ragut az elősütött húsra halmozzuk, a tetejét meghintjük sajttal. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, majd amikor a sajt olvadni kezd (kb. 5 perc), alufóliával letakarjuk, és további 15 percig sütjük.

13 TEPSIS CSIRKE VACSORÁRA - GYORS ÉS EGYSZERŰ RECEPTEK >>> 

11 SAJTOS CSIRKEMELL RECEPT, AMIT AZONNAL EL AKARSZ KÉSZÍTENI >>> 

Finom köretek >>> 

Megjegyzés

Rizzsel tálaljuk, de önmagában, salátával is finom. Helyettesíthető más fajta gombával, csiperkével is finom. - BiroSari

Ezek is érdekelhetnek