A csirkemellet megmossuk, szárazra töröljük, majd minden filéből három szeletet vágunk, és kissé kiklopfoljuk. Megsózzuk, megborsozzuk.
A felaprított hagymát 3 cl olajon megdinszteljük 1 csipet sóval. Hozzáadjuk a felszeletelt paprikát, együtt pirítjuk tovább, majd hozzáadjuk a faldarabolt paradicsomot és egy kevés cukrot vagy édesítőszert. 2-3 percig pároljuk együtt, addig, hogy éppen csak roppanós maradjon a paprika.
Ezután egy másik edényben 1/2 dl olajon megdinszteljük a megtiszított és felszeletelt gombát. Megsózzuk, megborsozzuk, és néhány perc alatt megpirítjuk.
Egy serpenyőben felmelegítünk 2 ek olajat, majd hozzáadjuk a vajat, és oldalanként kb. 4 perc alatt elősütjük rajta a hússzeleteket, majd átszedjük őket egy tepsibe, és ráöntjük a szaftot.
Egy tálban összekeverjük a lecsót, a gombát, a zabpelyhet és a tojást. Meghintjük bőven az apróra vágott petrezselyemzölddel, valamint ízlés szerint sóval és frissen őrölt borssal. Hozzáadjuk a reszelt sajt egyharmadát is, és alaposan összekeverjük.
A gombás ragut az elősütött húsra halmozzuk, a tetejét meghintjük sajttal. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, majd amikor a sajt olvadni kezd (kb. 5 perc), alufóliával letakarjuk, és további 15 percig sütjük.