Elkészítés: A hagymákat megpucolom, feldarabolom, és egy jó nagy adag zsíron megdinsztelem, hozzáadom a felkockázott marhahúsokat, fehéredésig kevergetem, majd jöhetnek a paprikák és a paradicsom. Sózom és nem sajnálom a fűszereket, majd aláöntök először 1 dl vörösbort (nem kóficot, mert az aromaanyagai benne maradnak a szaftban), lefedem, és óránként ránézek, megkeverem, majd amint szükséges, a többi bort is aláöntöm.
A főzést 3 óra után befejezem, ekkor a mennyiség a felére csökkent, viszont egy isteni vastag szaftot kaptam a puha hús mellé.
A nokedlikészítés rendkívül egyszerű: egy nagy tálba töröm a tojásokat, sózom, hozzáadom a lisztet és a vizet (először csak kevesebbet), én kézzel gyúrom össze, igaz, hogy ragad, de a kezemmel gyorsabb és egyenletesebb dolgozni. Ha nagyon száraz, adok még hozzá hideg vizet, akkor jó a tészta, ha ragad, nyúlik, de nem szakad el, ha kiemelem a tálból, hanem csak nyúlik, nyúlik.
Bő, sós, forrásban lévő vízben kifőzöm, hagyom pár percet forrni, majd leszűröm, hideg vízzel leöblítem és egy kevés olajon átforgatom.