Elkészítés: A tésztához a tojássárgáját a porcukorral, a vaníliás cukorral, a vízzel és a rummal jó sokáig keverem. A lisztbe keverem a sütőport, és beleszitálom az előző masszámba, hozzákeverem a diót is.
A tojásfehérjéket egy pici sóval kemény habbá verem, és óvatosan a tésztába forgatom.
A sütőmet bekapcsolom 170 fokra. Egy sütőpapírral kibélelt 26-cm-es tortaformába öntöm a tésztát, és megsütöm.
A krémhez a tejből a cukorral, a liszttel, a vaníliás cukorral és a pudingporral sűrű krémet főzök, félreteszem hűlni. A diót egy picit összemelegítem 3 evőkanál tejjel és a rummal. A margarint habossá keverem, és hozzákeverem a már kihűlt pudingot, belekeverem a diót, és az egészet sima krémmé dolgozom. Legjobb, ha ezt előző este csináljuk, így másnapra meg tud szilárdulni a krém.
Másnap a piskótámat 3 lappá vágom, és megtöltöm a krémmel.
Kívülről baracklekvárral kenem be, hogy a fondant jól megálljon rajta.
A fondant receptjét nem írom le, hiszen nem muszáj ezzel díszíteni. Csokoládéval is bevonható.
Jó étvágyat kívánok hozzá!