Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Brutális diótorta

120 perc
rafinált
költséges
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 4 tojás
  • 25 dkg porcukor
  • 7 evőkanál víz
  • 1 evőkanál rum
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 18 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 10 dkg darált dió
  • A krémhez:
  • 5 dl tej
  • 8 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 15 dkg darált dió
  • 3 evőkanál tej
  • 25 dkg margarin
  • 1 evőkanál rum

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a tojássárgáját a porcukorral, a vaníliás cukorral, a vízzel és a rummal jó sokáig keverem. A lisztbe keverem a sütőport, és beleszitálom az előző masszámba, hozzákeverem a diót is.
A tojásfehérjéket egy pici sóval kemény habbá verem, és óvatosan a tésztába forgatom.

A sütőmet bekapcsolom 170 fokra. Egy sütőpapírral kibélelt 26-cm-es tortaformába öntöm a tésztát, és megsütöm.

A krémhez a tejből a cukorral, a liszttel, a vaníliás cukorral és a pudingporral sűrű krémet főzök, félreteszem hűlni. A diót egy picit összemelegítem 3 evőkanál tejjel és a rummal. A margarint habossá keverem, és hozzákeverem a már kihűlt pudingot, belekeverem a diót, és az egészet sima krémmé dolgozom. Legjobb, ha ezt előző este csináljuk, így másnapra meg tud szilárdulni a krém.

Másnap a piskótámat 3 lappá vágom, és megtöltöm a krémmel.
Kívülről baracklekvárral kenem be, hogy a fondant jól megálljon rajta.
A fondant receptjét nem írom le, hiszen nem muszáj ezzel díszíteni. Csokoládéval is bevonható.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Ezek is érdekelhetnek

Friss