Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Brutális diótorta

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 4 tojás
  • 25 dkg porcukor
  • 7 evőkanál víz
  • 1 evőkanál rum
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 18 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 10 dkg darált dió
  • A krémhez:
  • 5 dl tej
  • 8 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 15 dkg darált dió
  • 3 evőkanál tej
  • 25 dkg margarin
  • 1 evőkanál rum

Elkészítés

    Elkészítés: A tésztához a tojássárgáját a porcukorral, a vaníliás cukorral, a vízzel és a rummal jó sokáig keverem. A lisztbe keverem a sütőport, és beleszitálom az előző masszámba, hozzákeverem a diót is.
    A tojásfehérjéket egy pici sóval kemény habbá verem, és óvatosan a tésztába forgatom.

    A sütőmet bekapcsolom 170 fokra. Egy sütőpapírral kibélelt 26-cm-es tortaformába öntöm a tésztát, és megsütöm.

    A krémhez a tejből a cukorral, a liszttel, a vaníliás cukorral és a pudingporral sűrű krémet főzök, félreteszem hűlni. A diót egy picit összemelegítem 3 evőkanál tejjel és a rummal. A margarint habossá keverem, és hozzákeverem a már kihűlt pudingot, belekeverem a diót, és az egészet sima krémmé dolgozom. Legjobb, ha ezt előző este csináljuk, így másnapra meg tud szilárdulni a krém.

    Másnap a piskótámat 3 lappá vágom, és megtöltöm a krémmel.
    Kívülről baracklekvárral kenem be, hogy a fondant jól megálljon rajta.
    A fondant receptjét nem írom le, hiszen nem muszáj ezzel díszíteni. Csokoládéval is bevonható.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

mamo1221
A sütemény valóban brutális lett. brutálisan szörnyű, az egész a kukában végezte. Napi rendszerességgel sütök, ez a recept egyáltalán nem vált be. Sajnálom
mamo1221
Az én elkészített krémem egy teljesen folyékony lötty lett. Betettem a hűtőbe, de hogy ebből lesz -e holnapra krém, azt nem tudom. Nem sok reményt fűzök hozzá. : (((
mirjonka
Nagyon finom lett a süti, igy írom mert én süteményként készitettem el. A krém elkészítésénél annyit változtattam, hogy mivel nem volt idehaza pudingpor, 0,5 dl tejjel 5 kanál liszttel sűrű besamellt főztem. 25 dkg margarint 20 dkg porcukorral kikavartam, és a kihült besamellt kanalanként hozzákevertem robotgéppel a vanilia cukorral és 20 dkg dióval. A tésztát nagyon vékonyan megkentem baracklekvárral és rákentem egyenletesen a krémet, majd csokitortabevonatot tettem a tetejére. Forróvízbe mártott késsel kell felszeletelni, hogy a csokimáz ne repedjen el. Nagyon sok lett belőle, ezt a változatot is ajánlom szeretettel mindenkinek!
yttenom
Megcsináltam anyukám 70. születésnapjára, és mindenki el volt ragadtatva, olyan finom lett! Annyit változtattam rajta, hogy tettem 7 dkg vajat a tésztába, és 3-at a pudingba, hogy ne bőrösödjön, amíg hűl. Összesen 30 dkg dióval készítettem, kicsit kevesebb liszttel, és nem fondanttal vontam be, hanem a saját krémjével, volt elég belőle. Díszítésként a tetejét fél diókkal raktam körbe. Köszi a receptet!
banyamaci
Először megdöbbentem... rózsaszín diótorta? A következő képnél aztán nyúltam a fagyasztóba az eltett dióért. :D Ez isteni! Köszönöm a remek ötletet!

Hasonló Receptek