Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Brownie-torta vaníliakrémmel

90 perc
mester
költséges
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 1 bögre víz
  • 5 evőkanál keserű kakaópor
  • 2 bögre finomliszt
  • 1 bögre kristálycukor
  • 1 evőkanál szódabikarbóna
  • 1 dl natúr joghurt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 tojás
  • 20 dkg margarin
  • 5 dkg 60-70 %-os, jó minőségű étcsokoládé
  • A krémhez:
  • 4 púpos evőkanál liszt
  • 5 dl tej
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 rúd vanília
  • reszelt citromhéj

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a vizet lábasba öntjük, a margarinnal és a kakaóval állandó keverés mellett fölforraljuk. A lisztet a cukorral, a vaníliás cukorral és a szódabikarbónával elkavarjuk, hozzáadjuk a margarinos vízhez, majd belekeverjük a joghurtot, a tojást és a darabokra tört étcsokit is. Előmelegített sütőben 20 percig sütjük (légkeveréses sütőben 180 fokon).

A krémhez a lisztből és a tejből állandó kevergetés mellett sűrű krémet főzünk, majd kihűtjük. A margarint a porcukorral habosra keverjük, teszünk hozzá reszelt citromhéjat, 1 rúd vanília kikapart belsejét és a mascarpone sajtot (ez utóbbi el is hagyható, úgy is nagyon finom krémet kapunk). Ha a krém kihűlt, habverővel jó alaposan összedolgozzuk a kettőt.

A tésztát egy éles késsel két lapba vágjuk, és megtöltjük a krémmel. Bevonjuk a süti tetejét és oldalát is, tetszés szerint díszítjük esetleg felvert tejszínhabbal, olvasztott csokival megcsorgatjuk.

Megjegyzés

A kislányom keresztelője készült a fenti két torta, osztatlan sikere volt. :)

A receptet és a fotót P. - p.amelie

Ezek is érdekelhetnek

Friss