Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Brownie torta mascarponés narancskrémmel és kandírozott naranccsal

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Brownie torta mascarponés narancskrémmel és kandírozott naranccsal

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 453
  • Elküldve: 82

Hozzávalók:

  • amerikai brownie a tésztához (Dunszt Zsolt receptje szerint)
  • 10 dkg kandírozott narancshéj
  • A krémhez:
  • 25 dkg mascarpone sajtkrém
  • 2 dl narancslé
  • 4 dl tej
  • 4 evőkanál cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag instant zselatinfix
  • rumaroma
  • A díszítéshez:
  • 2 kocka csoki
  • 2 dkg pisztácia vagy mogyoró (durvára tört)
  • 2 dkg kandírozott narancshéj
  • A csokimázhoz:
  • 8 dkg teavaj
  • 3 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál víz
  • 2 evőkanál kakaópor

Elkészítés:

Egy 28 cm-es kapcsos tortaformát zsírpapírral kibélelünk, és az amerikai bownie recept szerinti tortaalapot készítünk. A torta tésztáját szárazabbra kell sütni, hogy félbe tudjuk vágni és krémmel tölteni.

2 db narancs héját kandírozzuk: 1 dl vízből 15 dkg cukorral szirupot főzünk, 2 mm-es csíkokat vágunk a narancsok héjából, és 1 órát főzzük lassú tűzön, fedő alatt, majd leszűrjük, papírtörlővel felitatjuk és kristálycukorba forgatjuk.

A narancsok levét egy pohárba facsarjuk.

A krémhez a tejet felforraljuk, ez idő alatt a narancsok levében elkeverünk 4 evőkanál lisztet, 2 csomag vaníliás cukrot, 4 evőkanál cukrot és egy pici tejet, ezt belekeverjük a meleg tejbe és felforraljuk.
Puding sűrűségűnek kell lennie. Jégen lehűtjük, és belekeverjük a mascarponét és a rumaromát. Géppel felverjük, adunk hozzá 1 csomag instant zselatinfixet.

A bownie tortát 2 felé vágjuk, óvatosan a tetejét egy tányérra tesszük.
Visszatesszük az alját a kapcsos formába, rákanalazzuk a krém felét, elsimítjuk, a kandírozott narancshéjakkal (díszítésre hagyunk pár darabot) szépen beborítjuk, majd a krém másik fele következik. Ezt is elsimítjuk és a bownie másik felével befedjük. Megy a hűtőbe hűlni.

Pár óra múlva elkészítjük a csokimázat, levesszük a tortakarimát,
bevonjuk a tetejét és hagyjuk, hogy lecsurogjon az oldalára is. Tört mogyoróval vagy pisztáciával díszítjük az oldalát, a tetejére pár szem kandírozott narancshéjat teszünk.

Megjegyzés:

Jó minőségű alapanyagokat használjuk. A bownie sütéséhez keserű csokit használtam. Ha a krémünk nem elég szilárd, még egy zselatinfixet belekeverhetünk.

Csak pár óra hűtés után szeleteljük.

A receptet és a fotót Ekesandi küldte. Köszönjük!

ekesandi receptjeiből:
Carbonara spagetti Anditól
Meggyes-diós pite könnyű, puha tésztával
Mexikói paradicsomos csirkecomb
Szűzérme gombával, zöldborsóval és chilivel
Kedvenc csokitorta meggyes piskótával
Bakonyi csirkemell gombával és ceruzababbal
Kacsamell erdei gyümölcsös-ribizlis chutney-val és krokettel
Répatorta narancsos-vaníliás mascarponekrémmel
Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 8 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 8. lovika
    2010. november 16. (kedd) 15:07
    Szia, Andi! De ügyi vagy, és nagyon kreatív. Szoktunk \"találkozni\" pistuc blogjában(nál?), hozzászólásaid is tükrözik, hogy nagyon értesz a dolgokhoz. Ez a torta pont jó lenne karácsonyra is, feltétlenül elmentem, és remélem, meg is fogom sütni. Üdv. Márti
Receptválogatás
Piknikhez való finomságok
Szép időben a legjobb megpakolni a kosarat jó falatokkal, és kiköltözni a zöldbe. Na de mi kerüljön a piknikkosárba?
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Csíkos almatorta nugátkrémmel Csíkos almatorta nugátkrémmel
Zöldséges bulgurrizottóval töltött padlizsán Zöldséges bulgurrizottóval töltött padlizsán
Göngyölt karaj kolbásszal és füstölt sajttal töltve Göngyölt karaj kolbásszal és füstölt sajttal töltve
Mézes-fűszeres csirkemell franciasalátával és tükörtojással Mézes-fűszeres csirkemell franciasalátával és tükörtojással
Lecsós nokedli Lecsós nokedli
Szilvalekváros muffin Szilvalekváros muffin
Olajban sült burgonyás pogácsa Olajban sült burgonyás pogácsa
Cukkini parmezános bundában Cukkini parmezános bundában
Kókuszgolyó XIII. Kókuszgolyó XIII.
Német almás pite Német almás pite
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 9 db
Összes válogatás »
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122572_szilvas-suti-110.jpg Nyárvégi szilvázós

A sokféle hazai szilvafajtának köszönhetően júliustól októberig kerülhet az asztalunkra ebből az egészséges gyümölcsből. Egy…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122553_savanyusag-110.jpg Savanyítsunk!

A nyár ízeinek konzerválására rengeteg módszer létezik. A gyümölcsökből lekvár vagy kompót készül, míg a zöldségek jelentős része…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122552_focaccia-110.jpg A kenyértészta átváltozásai

Kenyértésztával jó dolgozni. A maga egyszerűségében hihetetlenül gazdag matéria, nagyon variábilis, és ha ügyesek vagyunk, akkor…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/113000/113858_feta-110.jpg Feta, a görög mítosz

A feta (Φέτα) sajt nélkülözhetetlen alapanyaga a görög konyhának. Mi, magyarok, leggyakrabban a görög…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122543_bubble-tea-110.jpg Bubble tea, a gyöngyös tea

Egyre több teázóban és étteremben találkozni azokkal a miniatűr akváriumokra emlékeztető italokkal, amelyek nem csak színesek,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122537_olivakrem-110.jpg Olívakrém sült paprikával, zöldfűszerekkel

Az olívabogyó, a friss zöldségek olyannyira részei a nyári könnyű konyhának, hogy megszámlálhatatlan formában és variációban…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122522_bukta-110.jpg Bukta, a tökéletes édes kelt tészta

A buktáról nehéz nem szuperlatívuszokban beszélni. A szinte mindenki által kedvelt kelt tésztás édességnek meglepő mód még a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122534_taboule-110.jpg Tabulé, mert ki a zöldfűszert szereti…

Libanonban nagyon zöld, ott szinte egy petrezselyemsalátára hasonlít, Európában inkább a bulgur és a kuszkusz dominál, bár a…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept