Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Brownie torta mascarponés narancskrémmel és kandírozott naranccsal

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Brownie torta mascarponés narancskrémmel és kandírozott naranccsal

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 453
  • Elküldve: 82

Hozzávalók:

  • amerikai brownie a tésztához (Dunszt Zsolt receptje szerint)
  • 10 dkg kandírozott narancshéj
  • A krémhez:
  • 25 dkg mascarpone sajtkrém
  • 2 dl narancslé
  • 4 dl tej
  • 4 evőkanál cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag instant zselatinfix
  • rumaroma
  • A díszítéshez:
  • 2 kocka csoki
  • 2 dkg pisztácia vagy mogyoró (durvára tört)
  • 2 dkg kandírozott narancshéj
  • A csokimázhoz:
  • 8 dkg teavaj
  • 3 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál víz
  • 2 evőkanál kakaópor

Elkészítés:

Egy 28 cm-es kapcsos tortaformát zsírpapírral kibélelünk, és az amerikai bownie recept szerinti tortaalapot készítünk. A torta tésztáját szárazabbra kell sütni, hogy félbe tudjuk vágni és krémmel tölteni.

2 db narancs héját kandírozzuk: 1 dl vízből 15 dkg cukorral szirupot főzünk, 2 mm-es csíkokat vágunk a narancsok héjából, és 1 órát főzzük lassú tűzön, fedő alatt, majd leszűrjük, papírtörlővel felitatjuk és kristálycukorba forgatjuk.

A narancsok levét egy pohárba facsarjuk.

A krémhez a tejet felforraljuk, ez idő alatt a narancsok levében elkeverünk 4 evőkanál lisztet, 2 csomag vaníliás cukrot, 4 evőkanál cukrot és egy pici tejet, ezt belekeverjük a meleg tejbe és felforraljuk.
Puding sűrűségűnek kell lennie. Jégen lehűtjük, és belekeverjük a mascarponét és a rumaromát. Géppel felverjük, adunk hozzá 1 csomag instant zselatinfixet.

A bownie tortát 2 felé vágjuk, óvatosan a tetejét egy tányérra tesszük.
Visszatesszük az alját a kapcsos formába, rákanalazzuk a krém felét, elsimítjuk, a kandírozott narancshéjakkal (díszítésre hagyunk pár darabot) szépen beborítjuk, majd a krém másik fele következik. Ezt is elsimítjuk és a bownie másik felével befedjük. Megy a hűtőbe hűlni.

Pár óra múlva elkészítjük a csokimázat, levesszük a tortakarimát,
bevonjuk a tetejét és hagyjuk, hogy lecsurogjon az oldalára is. Tört mogyoróval vagy pisztáciával díszítjük az oldalát, a tetejére pár szem kandírozott narancshéjat teszünk.

Megjegyzés:

Jó minőségű alapanyagokat használjuk. A bownie sütéséhez keserű csokit használtam. Ha a krémünk nem elég szilárd, még egy zselatinfixet belekeverhetünk.

Csak pár óra hűtés után szeleteljük.

A receptet és a fotót Ekesandi küldte. Köszönjük!

ekesandi receptjeiből:
Carbonara spagetti Anditól
Meggyes-diós pite könnyű, puha tésztával
Mexikói paradicsomos csirkecomb
Szűzérme gombával, zöldborsóval és chilivel
Kedvenc csokitorta meggyes piskótával
Bakonyi csirkemell gombával és ceruzababbal
Kacsamell erdei gyümölcsös-ribizlis chutney-val és krokettel
Répatorta narancsos-vaníliás mascarponekrémmel
Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 8 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 8. lovika
    2010. november 16. (kedd) 15:07
    Szia, Andi! De ügyi vagy, és nagyon kreatív. Szoktunk \"találkozni\" pistuc blogjában(nál?), hozzászólásaid is tükrözik, hogy nagyon értesz a dolgokhoz. Ez a torta pont jó lenne karácsonyra is, feltétlenül elmentem, és remélem, meg is fogom sütni. Üdv. Márti
Receptválogatás
Piknikhez való finomságok
Szép időben a legjobb megpakolni a kosarat jó falatokkal, és kiköltözni a zöldbe. Na de mi kerüljön a piknikkosárba?
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Gyömbéres kacsamell kaktuszfüge-salsával Gyömbéres kacsamell kaktuszfüge-salsával
Csirkés cézár saláta joghurtos öntettel Csirkés cézár saláta joghurtos öntettel
Gesztenyekrémes piskótatekercs Gesztenyekrémes piskótatekercs
Orchidea sütemény Orchidea sütemény
Oroszkrémtorta VI. Oroszkrémtorta VI.
Diós-fahéjas-juharszirupos csigák Diós-fahéjas-juharszirupos csigák
Spenótos-feketebabos quesadilla sajtszósszal Spenótos-feketebabos quesadilla sajtszósszal
Fügés-ricottás pizza Fügés-ricottás pizza
Kesudiós-kardamomos chia puding Kesudiós-kardamomos chia puding
Muszaka egyszerűen Muszaka egyszerűen
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 9 db
Összes válogatás »
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122681_fuszerkeverek-110.jpg A leghíresebb fűszerkeverékek

A fűszerek használata szinte egyidős a civilizáció történetével. Feltehetően már az őskor végén felfedezték eleink, hogy bizonyos…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122693_chia-110.jpg Chia mag, a szuperélelmiszer

Néhány évvel a quinoa feltűnését követően újabb elfeledett, majd évszázadok után újra megtalált szuperélelmiszer tartja lázban a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122718_almas-zabpelyhes-muffin-110.jpg A kora ősz kincsei és kihívásai

Ismét hosszú leszek, mert meglehetősen eseménydúsnak bizonyult az elmúlt hét, konyhai téren különösen. Szerencsére nem hiába.

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/120000/120420_rokagomba-110.jpg Rókagomba, az ínyencek kedvence

A sárga rókagomba, tudományos nevén Cantharellus cibarius, nem ismeretlen az ínyenc konyha rajongói előtt. Nálunk elsősorban…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122675_confiture-de-lait-110.jpg Karamellkrém Normandiából

A kulináris ízutazásokban az a legnagyszerűbb, hogy az embernek ki sem kell tennie a lábát a konyhából, mégis különös kalandokban…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122701_kortesalata-110.jpg Őszi megújulás

Engem nem szomorít az ősz, és nem támadnak apokaliptikus gondolataim az iskolakezdéstől. Én szeretem. A sárga napsütést, a hosszú…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/107000/107770_aranyg_110.jpg A kelt tészták királynője: az aranygaluska

Ha a hétvégi ebéd keretében egy gulyás vagy - mondjuk - tárkonyos csirkeraguleves után megeszünk egy adag aranygaluskát, biztos,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122629_muszaka-110.jpg Muszaka, a görög kedvenc

A muszaka a görög, török, balkáni vidék egyik kedvelt fogása, amelynek az alapját a padlizsán és a darált bárányhús adja.

Napi tipp
Hétvégén süssünk körtés finomságokat! Készíthetünk pitéket, körtével töltött palacsintát, galette-et, rétest - vagy süthetünk körtével gazdagított kalácsfelfújtat is. Kérd receptjeinket hírlevélben is! ►
Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept