Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Brownie süti vaníliafagyival

MME MME
1
45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 4 tojás
  • 30 dkg cukor
  • 20 dkg margarin
  • 17 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1/2 teáskanál só
  • 1 rúd vanília
  • A díszítéshez:
  • vaníliafagyi

Elkészítés

Elkészítés: 1. Az étcsokoládét kis darabokra törjük, majd a margarinnal vízgőz felett felolvasztjuk. Levesszük a tűzről, és hozzákeverjük a cukrot és a vaníliarúd kikapart belsejét, majd kicsit hűlni hagyjuk.

2. A lisztet egy nagyobb tálban összekeverjük a sütőporral.

3. A langyos csokihoz egyesével hozzákeverjük a tojásokat, majd hozzáadjuk a lisztet és a sót, az egészet egynemű masszává keverjük.

4. Kikent, lisztezett tepsiben (kb. 35*20 cm nagyságú, 3 cm magas forma), kb. 160°C fokon 30 percig sütjük.

5. A még meleg brownie-t tálaljuk vaníliafagyival a mennyei ízharmónia érdekében.

Megjegyzés

A brownie-t mindig csak addig süssük, amíg még nem szilárdul meg teljesen a tészta, a belseje még folyós marad. A sütőből kivéve ugyanis még az elnyelt hőtől rövid ideig tovább sül a sütemény, így könnyen kiszárad.

Fotó: Carte d´Or - MME

Ezek is érdekelhetnek