Brownie krémszívvel

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 10 dkg vaj
  • 15 dkg étcsokoládé (60–70%-os)
  • 9 dkg liszt
  • 2 ek kakaópor
  • 7,5 dkg cukor
  • 11 dkg barna cukor
  • 2 db tojás
  • 1 tk vaníliaaroma
  • A krémszívekhez:
  • 1 db zselatinlap
  • 1,75 dl tejszín
  • 2 db tojássárgája
  • 2,5 dkg cukor
  • 1 tk vaníliaaroma
  • 0,75 dl whiskys krémlikőr
  • A csokiszószhoz:
  • 6,5 dkg kakaópor
  • 4 dkg tejcsokoládé
  • 6 dkg cukor
  • 0,6 dl feketekávé
  • 0,6 dl whiskys krémlikőr

Elkészítés

    1.

    A tésztához olvasszuk fel a vajat a csokoládéval, hagyjuk kissé kihűlni, majd keverjük hozzá a többi alapanyagot és 1 csipet sót. Süssük 180 fokra előmelegített sütőben 25 percig. Akkor jó, ha a beleszúrt fogpiszkálóra még tészta ragad.

    2.

    A krémszívekhez áztassuk be a zselatint kevés vízbe. Főzzünk sűrűre 0,25 dl tejszínt a tojássárgájákkal, a cukorral és a vaníliával vízgőz felett 4-5 perc alatt. Adjuk hozzá a kinyomkodott zselatint, majd a krémlikőrt. Végül hagyjuk kihűlni. A megmaradt tejszínt verjük habbá, és óvatosan forgassuk össze a tojásos krémmel. Töltsük szívformákba, és tegyük a mélyhűtőbe 2 órára.

    3.

    A csokiszószhoz tegyük lábasba az összes hozzávalót, majd melegítsük addig, míg homogén állagú mártást nem kapunk. Kockázzuk fel a brownie-t, ültessünk mindre 1-1 krémszívet, majd locsoljuk meg a csokiszósszal.

A brownie tésztája 20 x 20 cm-es formára elegendő. A krémszíveket készíthetjük más szilikonos, például minimuffinformában is.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin