Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Brownie IV.

4 5/5
45 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 bögre (2 dl) víz
  • 4 evőkanál keserű kakaópor
  • 2 bögre finomliszt (kb. 25 dkg)
  • 1 bögre kristálycukor (kb. 20 dkg)
  • 1 evőkanál szódabikarbóna
  • 1 dl natúr joghurt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 tojás
  • 22 dkg margarin
  • A tetejére:
  • jó maréknyi durvára vágott mogyoró vagy dió
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 12 dkg porcukor
  • 6 evőkanál natúr joghurt
  • 4 evőkanál keserű kakaópor
  • 12 dkg margarin
  • A tepsi kikenéséhez:
  • 2-3 dkg margarin

Elkészítés

Elkészítés:

A vizet egy kisebb lábasba öntjük, a margarint és a kakaót hozzáadjuk, kevergetve fölforraljuk, majd a tűzről lehúzzuk. A lisztet a cukorral és a szódabikarbónával összeforgatjuk, az előzőekhez keverjük. Ezután kerül bele a joghurt, a tojás és a vaníliás cukor.

Egy kb. 30x25 cm-es tepsit margarinnal kikenünk, a tésztát beleöntjük, és nedves késsel elsimítjuk. Ezt a munkát szívesen megcsinálják a gyerekek is! Előmelegített sütőben, a közepesnél nagyobb lánggal (200 fok, légkeveréses sütőben 180 fok) kb. 20 percig sütjük.

A tészta tetejére valókat a mogyoró kivételével megmelegítjük. Amikor a cukor felolvadt benne, akkor keverjük bele a mogyorót is. Ezt a masszát egyenletesen a kisült, még meleg tészta tetejére kenjük, és csak akkor szeleteljük föl, amikor ez a bevonat megszilárdul rajta.

Ezek is érdekelhetnek

Friss