Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt 170 fokra, és készítsünk elő egy kiolajozott, kilisztezett kisebb tepsit (kb. 20x28 cm-es).
Kaparjuk ki a vaníliarúd belsejét, majd habosítsuk fel a vajat a porcukorral és a vaníliarúd belsejével. Folyamatos habosítás mellett egyenként adjuk hozzá a tojássárgákat. Közben egy másik edényben a lisztet alaposan keverjük össze a sóval és a kakaóporral. Ha a vaj felvette a tojássárgákat, keverjük bele a lisztes keveréket. A tojásfehérjét verjük kemény habbá, és óvatosan forgassuk bele a vajas masszába. Érdemes először 2 evőkanál habbal fellazítani a tésztát, és óvatosan hozzáadni a maradék habot.
A kész masszát tegyük a formába, és 170 fokon kb. 20 perc alatt süssük készre. Ízlés szerint tehetünk a masszába apróra darabolt fehércsokoládét is.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre