Egy 30 x 20 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral vagy kikenjük zsiradékkal és megszórjuk liszttel. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A vajat a csokoládéval gőz fölött megolvasztjuk, egynemű masszává keverjük, majd hagyjuk hűlni. A tojásokat a cukorral és egy csipetnyi sóval habosra verjük, majd hozzákeverjük a langyos csokoládés vajat, a rumot és a vaníliát. Végül hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet, majd a masszát belesimítjuk az előkészített tepsibe.
Ha azt szeretnénk, hogy puha, szaftos maradjon a sütemény, előmelegített sütőben 180 fokon 25 percig sütjük. Ha viszont azt szeretnénk, hogy átsüljön, akkor még 5-6 perccel tovább hagyjuk a sütőben. Amikor kihűlt, tálaláskor házi szederlekvárral, tejszínhabbal kínáljuk. Mentalevéllel és néhány szem szederrel díszítjük.
Ezt a csokis süteményt (browniet) érdemes legalább egyszer kipróbálni, mert ha valaki egyszer megkóstolja, biztos, hogy mindig ilyet szeretne, ha valami igazán finom, csokoládés desszertre vágyik. - veruss74
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!