Brokkolival töltött burgonya

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 8 szép, egyforma, nagy burgonya
  • 30 dkg brokkoli (friss vagy fagyasztott)
  • 2 dl tejföl
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál ételízesítő
  • 1 késhegynyi törött feketebors
  • kevés só

Elkészítés

    Elkészítés: A burgonyát meghámozzuk, és lapjában félbevágjuk. Éles kis késsel úgy vájjuk ki a belsejüket, hogy legalább 1 centi vastag faluk maradjon. A kivájt burgonyaforgácsot apróra vágjuk.

    A mélyhűtött brokkolit még fagyosan forrásban lévő vízbe tesszük, és az újraforrástól számított 3 percig főzzük, majd lecsöpögtetjük. Villával összetörjük, és hozzákeverjük a burgonyaforgácsot.

    A tojást az olajjal habosra felverjük, összekeverjük a zsemlemorzsával és 1 evőkanál tejföllel. Ételízesítőbel és borssal ízesítjük, majd a brokkolis burgonyaforgácsot is hozzáadjuk. Ezután a keveréket egyenként a fél kivájt burgonyákba halmozzuk. Jól meg kell púpozni, hogy az összes töltelék beleférjen.

    Tepsibe vagy sütőlemezre helyezzük a megtöltött burgonyákat, és a megmaradt tejföllel meglocsolva, alufóliával szorosan befedjük. Előmelegített, forró sütőben 50 percig pároljuk, végül a fóliát levéve a tetejéről pirosra pirítjuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek