Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Brokkolis torta

MME MME
60 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • A tésztához:
  • 30 dkg liszt + a formához
  • 1/2 tasak sütőpor
  • 10 dkg vaj + a formához
  • 1 tojás
  • 1,5-2 dl tejföl
  • A töltelékhez:
  • 1,2 kg brokkoli (tisztítva 70-80 dkg)
  • 1 csipet őrölt szerecsendió
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál vágott petrezselyem
  • 1 tojás

Elkészítés

Előkészítés: A lisztet összekeverjük a sütőporral, csipetnyi sóval, és összemorzsoljuk a vajjal. Beledolgozzuk a tojássárgáját (a fehérjét majd a töltelékhez használjuk el), a tejfölt, és cipóvá gyúrjuk. Letakarjuk, és a hűtőben legalább fél óráig pihentetjük.

Elkészítés: Megtisztítjuk a brokkolit, kisebb rózsákra szedjük, megmossuk. lobogó, enyhén sós vízben 7-8 percen át főzzük, majd kiszedjük, és hideg vízben lehűtjük. Alaposan lecsepegtetjük. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. Kivajazzuk és kilisztezzük a tortaformát. A tésztát akkorára nyújtjuk, hogy ki tudjuk bélelni vele a formát, majd belenyomkodjuk úgy, hogy a peremére is jusson. Villával megszurkáljuk az alját, és a sütőben 15 percig sütjük. A brokkolit sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük, és az elősütőt tésztára terítjük. Összekeverjük a reszelt sajtot, a tejfölt, a petrezselymet, a tojást és a tésztából kimaradt tojásfehérjét, sózzuk, borsozzuk. A keveréket ráöntjük a brokkolira, és visszatesszük a sütőbe még 15-20 percre. Amikor szép piros a teteje, kivesszük, és szeletekben tálaljuk.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 530 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss