Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Brokkolis tészta III.

MME MME
4 3.5/5
45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50 dkg masnitészta (én mindig durumtésztát használok hozzá: szerintem jobb az íze, no és gyorsabban megfő)
  • 1 közepes friss vagy 1 250g-os mélyhűtött brokkoli
  • 15-20 dkg császárszalonna vagy bacon, esetleg füstölt tarja
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 10-15 dkg sajt (lehet füstölt, mozzarella, trappista: lényeg, hogy jól olvadjon)
  • bors
  • kakukkfű
  • oregánó
  • bazsalikom
  • rozmaring

Elkészítés

Elkészítés: A tésztát és a rózsáira szedett brokkolit sós vízben megfőzöm, leszűröm és félreteszem őket.

Közben a szalonnát apró kockákra vágom, és pirosra sütöm egy serpenyőben, nagyon pici olívaolajon (ha zsíros a szalonna, nem kell alá olaj!).

Egy tálban összekeverem a brokkolit, a tésztát, a szalonnát (én a zsírját is bele szoktam önteni, de persze elég, ha csak a *matéria* kerül bele), fűszerezem, összekeverem.

Tűzálló tálba öntöm a keveréket, és a tetejére szórom a reszelt sajtot. Sütőbe tolom, és nagy hőfokon pirosra sütöm a tetejét. (Mivel minden hozzávaló elő lett főzve, nem kell lefedve sütni.)

Megjegyzés

A brokkolit nem szabad nagyon szétfőzni, mert a hozzávalók összekeverésekor apró darabokra fog hullani, és csak az icipici zöld darabkák mutatják majd, hogy zöldség is van az ételben. Persze az íze úgy sem lesz rosszabb. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss