Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Brokkolis szűzcsíkok szezámmaggal

MME MME
4/5
45 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 20 dkg brokkoli (tisztított súly)
  • 1 szál póréhagyma
  • 10 dkg sárgarépa
  • 10 dkg fejes káposzta
  • 50 dkg szűzpecsenye
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 1 mokkáskanál őrölt gyömbérpor
  • erős paprika, ízlés szerint
  • 2 dkg pirított szezámmag
  • A körethez:
  • 20 dkg rizs
  • 1 evőkanál olaj
  • 2 tojás

Elkészítés

Előkészítés:
A zöldségeket megtisztítjuk, és vékony csíkokra metéljük. A brokkoli-rózsákat sós, forró vízben 5-8 percig főzzük, majd leszűrjük, hideg vízben lehűtjük. A húst megmossuk, leszárítjuk, és vékony csíkokra vágjuk. A rizst a csomagon olvasható utasítás szerint megpároljuk.

Elkészítés:
1. Felforrósítjuk az olajat, 2-3 percig pirítjuk benne a húst, majd kivesszük az edényből.
2. A visszamaradt olajon 4-5 percen át kíméletesen pirítjuk, a káposzta- és sárgarépacsíkokat, majd hozzáadjuk a hagymát, és visszatesszük a húst. Sózzuk, megszórjuk gyömbérrel és ízlés szerint erős paprikával. Beletesszük a brokkoli-rózsákat, a szóját, és 2-3 perc alatt összepároljuk. A tűzről levéve rászórjuk a szezámmagot és tálaljuk.
3. A körethez felmelegítjük az olajat, ráöntjük a felvert tojást és elkeverjük. Amikor a tojás szilárdulni kezd, belekeverjük a rizst, jól elkeverjük, ha kell, sózzuk.

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.
- MME

Ezek is érdekelhetnek