Elkészítés: A rózsáira szedett brokkolit roppanósra pároljuk, majd a brokkoli párolólevét felhasználva megfőzzük a tésztát.
A margarinon megpároljuk az apróra vágott hagymát. A tojást, a tejjel és a liszttel csomómentesre keverjük, ráöntjük a hagymára, majd félig besűrítjük és ételízesítővel, borssal, korianderrel fűszerezzük. Ezután beletesszük a kockára vágott sonkát, hozzákeverjük a párolt brokkolit és a leszűrt tésztát.
A szilikon- vagy fémtepsi alját vékonyan bekenjük margarinnal, beleöntjük a brokkolis-sonkás tésztát, és 200 Celsius-fokon megsütjük. Mielőtt készre sülne, rászórjuk a reszelt sajtot.
Tálalás előtt a tetejét csíkokra vágott
póréhagymával vagy apró kockára vágott kaliforniai paprikával díszítjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre