Elkészítés: A vöröshagymát félbevágjuk és vékonyra szeleteljük, a megtisztított brokkolit rózsáira szedjük, a szárát lehámozzuk és vékonyra szeleteljük. A szeletelt sonkát keskeny csíkokra vágjuk, a sajtot pedig durvára reszeljük.
A sütőt előmelegítjük 220 Celsius-fokra. Lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát akkorára, hogy ki tudjunk vele bélelni egy 23 cm átmérőjű tortaformát. A tésztát beletesszük a formába, a széleit eligazítjuk, majd hűtőszekrénybe tesszük, míg elkészítjük a tölteléket.
Felhevítjük az olajat egy nagy serpenyőben, beletesszük a hagymát és a brokkolit, és mérsékelt lángon, kevergetve puhára pároljuk. A tűzhelyről levéve hagyjuk a zöldségeket kissé kihűlni.
Mély tálban, habverővel összekeverjük a tojást és a tejet, hozzáadjuk a sót, egy csipet borsot és a szerecsendiót. Hozzákeverjük a sonkát, a sajtot és a hagymás-brokkolis keveréket.
A hűtőből kivesszük a tortaformába nyomkodott tésztalapot, és ráhalmozzuk a sonkás-brokkolis tölteléket. A sütő középső részén kb. 25–30 percig sütjük, amíg feljön, aranybarna színt kap, és megszilárdul.
Salátával tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre