Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Brokkolis-sonkás lepény

MME MME
45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A vöröshagymát félbevágjuk és vékonyra szeleteljük, a megtisztított brokkolit rózsáira szedjük, a szárát lehámozzuk és vékonyra szeleteljük. A szeletelt sonkát keskeny csíkokra vágjuk, a sajtot pedig durvára reszeljük.

A sütőt előmelegítjük 220 Celsius-fokra. Lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát akkorára, hogy ki tudjunk vele bélelni egy 23 cm átmérőjű tortaformát. A tésztát beletesszük a formába, a széleit eligazítjuk, majd hűtőszekrénybe tesszük, míg elkészítjük a tölteléket.

Felhevítjük az olajat egy nagy serpenyőben, beletesszük a hagymát és a brokkolit, és mérsékelt lángon, kevergetve puhára pároljuk. A tűzhelyről levéve hagyjuk a zöldségeket kissé kihűlni.

Mély tálban, habverővel összekeverjük a tojást és a tejet, hozzáadjuk a sót, egy csipet borsot és a szerecsendiót. Hozzákeverjük a sonkát, a sajtot és a hagymás-brokkolis keveréket.

A hűtőből kivesszük a tortaformába nyomkodott tésztalapot, és ráhalmozzuk a sonkás-brokkolis tölteléket. A sütő középső részén kb. 25–30 percig sütjük, amíg feljön, aranybarna színt kap, és megszilárdul.

Salátával tálaljuk.

Megjegyzés

Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss