Elkészítés: A tojásokat keményre főzzük, megtisztítjuk és félretesszük. A brokkolirózsákat forrásban lévő sós vízben kb. 8 percig főzzük. A zselatint hideg vízbe áztatjuk. 8 szelet sonkát a tejszínnel összeturmixoljuk. Belevegyítjük a tejfölt, majd sózzuk, borsozzuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A feloldott zselatint a sonkamasszához keverjük, és hozzáadjuk a tojáshabot. Egy szögletes őzgerincformát a maradék sonkával kirakunk, és rásimítjuk a massza 1/3 részét. A tojásokat középre helyezzük, és a lecsöpögtetett brokkolit két oldalt mellé rakjuk. Rásimítjuk a maradék masszát, és egész éjszakára hűtőszekrénybe rakjuk. A pástétomot a formából salátalevéllel bélelt tálra borítjuk. Petrezselyemzölddel, retekkel, uborkával és paradicsommal díszítjük. Kenyérrel fogyasztjuk. Aki nem szereti a brokkolit, használhat helyette más zöldséget is pl. karfiolt vagy spárgát.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre