Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Brokkolis, répás és húsos ropogósok

MME MME
5/5
90 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók kb. 35 darabhoz:
  • 30 dkg burgonya
  • A sütéshez:
  • bőven olaj
  • A brokkolishoz még:
  • 30 dkg brokkoli
  • 1 tojás
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • őrölt szerecsendió
  • A sárgarépáshoz még:
  • 35 dkg sárgarépa
  • 1 tojás
  • 4 dkg liszt
  • 6 dkg zsemlemorzsa
  • őrölt gyömbér
  • A húsoshoz még:
  • 30 dkg darált főtt szárnyashús
  • 1 tojás
  • 4 dkg reszelt sajt
  • 8 dkg zsemlemorzsa
  • őrölt szerecsendió

Elkészítés

Előkészítés: Az összes burgonyát megmossuk, sós vízben, héjában megfőzzük. A brokkolit szintén megfőzzük. A répát meghámozzuk, kisebb darabokra vágjuk, és kevés vízben szintén megfőzzük. A zöldségeket leszűrjük, lecsepegtetjük, a burgonyát meghámozzuk, összetörjük.

Elkészítés: A brokkolit összekeverjük a tojással, a kihűlt tört burgonya egyharmadával, a zsemlemorzsa háromnegyed részével, és sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük. A kapott masszát kisebb golyókká formázzuk, megforgatjuk a maradék morzsában, és félretesszük. A sárgarépát elkeverjük a tojással, a kihűlt tört burgonya második harmadával, a liszttel, a zsemlemorzsa felével, és sóval, borssal, gyömbérrel fűszerezzük. A kapott masszát kisebb rudakká formázzuk, megforgatjuk a maradék morzsában, és félretesszük. Elkészítjük a húsos ropogóst is. A darált főtt szárnyas-húst összekeverjük a tojással és a maradék egyharmad kihűlt, tört burgonyával, a reszelt sajttal, a morzsa felével, és sóval, szerecsendióval fűszerezzük. A kapott masszát kisebb rudakká formázzuk, megforgatjuk a maradék morzsában, és félretesszük. Jól felforrósított olajban kisütjük a formákat. Amikor megsültek, lecsepegtetjük, fogvájót szúrunk mindegyike, tálaljuk.

Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: kb. 80 perc múlva
1 darab: 72 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek