Elkészítés: A megtisztított csirkemelleket hosszában félbevágjuk, sózzuk-borsozzuk, megszórjuk szárnyas fűszerkeverékkel és fokhagyma granulátummal. Majd kivajazott hőálló tálba tesszük a szeleteket.
Sós vízben félpuhára főzzük a rózsáira szedett brokkolit, majd egyenletesen elosztjuk a csirkemellen. Összenyomjuk a fokhagymákat, elkeverjük a tejföllel, és a brokkolira öntjük úgy, hogy mindenhová jusson belőle. Már most reszelhetsz rá sajtot, de ha nem szeretnéd, hogy megsüljön, akkor majd csak a legvégén.
Előmelegített sütőben közepes-erős fokozaton addig sütjük, míg a csirkemell meg nem puhul. Ekkor ráreszeljük jó vastagon a sajtot, és visszatoljuk a meleg sütőbe, hogy ráolvadjon. Végül kockákat vágunk a rakott húsból, és körettel tálaljuk. Jó étvágyat!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre