Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Brokkolis rakott aprópecsenye

default user icon
4.7/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg burgonya
  • 50 dkg brokkoli
  • 60 dkg sertéscomb
  • 1 nagy fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2+2 evőkanál olaj
  • diónyi vaj a kikenéshez
  • 1 mokkáskanál szárított bazsalikom
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 8 dkg reszelt trappista sajt

Elkészítés

    Elkészítés: A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, hagyjuk kihűlni, majd felkarikázzuk. A brokkolit megmossuk, apró rózsákra szedjük, enyhén sós vízben 10 percig főzzük, hideg vízbe szedjük, majd konyharuhára terítve szikkadni hagyjuk. A húst megmossuk, 2 x 2 cm-es kockákra vágjuk. A hagymát és fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk.

    A sütőt előmelegítjük 220 °C-ra (gázsütő 4. fokozat).

    Felforrósítunk 2 evőkanál olajat, megfonnyasztjuk benne a hagymát és a fokhagymát, majd rádobjuk a húst, és erős tűzön 4-5 percig pirítjuk.

    Kikenünk vajjal egy mélyebb tűzálló tálat, az alját és a szegélyét kirakjuk a burgonyakarikákkal. A tetejére rendezzük a brokkolirózsákat, meghintjük sóval, borssal és a bazsalikommal, végül a közepére halmozzuk a húst. Aláöntjük a bort, lefedjük, és a sütőben 1/2 órát pároljuk. Tetejét meglocsoljuk 2 evőkanál olajjal, megszórjuk a reszelt sajttal, és fedetlenül további 25-30 percig, enyhe pirulásig sütjük, forrón tálaljuk.

Megjegyzés

Munka: kb. 50 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 adag: 3093 kJ/740 kcal

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin