Elkészítés: A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, hagyjuk kihűlni, majd felkarikázzuk. A brokkolit megmossuk, apró rózsákra szedjük, enyhén sós vízben 10 percig főzzük, hideg vízbe szedjük, majd konyharuhára terítve szikkadni hagyjuk. A húst megmossuk, 2 x 2 cm-es kockákra vágjuk. A hagymát és fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk.
A sütőt előmelegítjük 220 °C-ra (gázsütő 4. fokozat).
Felforrósítunk 2 evőkanál olajat, megfonnyasztjuk benne a hagymát és a fokhagymát, majd rádobjuk a húst, és erős tűzön 4-5 percig pirítjuk.
Kikenünk vajjal egy mélyebb tűzálló tálat, az alját és a szegélyét kirakjuk a burgonyakarikákkal. A tetejére rendezzük a brokkolirózsákat, meghintjük sóval, borssal és a bazsalikommal, végül a közepére halmozzuk a húst. Aláöntjük a bort, lefedjük, és a sütőben 1/2 órát pároljuk. Tetejét meglocsoljuk 2 evőkanál olajjal, megszórjuk a reszelt sajttal, és fedetlenül további 25-30 percig, enyhe pirulásig sütjük, forrón tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre