Elkészítés: Először feltesszük a brokkolit és a karfiolt ételízesítős vízben főni. Majd a hagymát felkockázzuk (nem kell apróra), és a tonhal olajos levén üvegesre pirítjuk. Ráborítjuk a tonhalat, összeforgatjuk, ízesítjük borssal, ételízesítővel, tárkonnyal, petrezselyemmel és a citromlével. Közben megfőzzük a tésztát sós vízben. Amikor a brokkoli-karfiol megpuhult, leönjük róla a vizet, és a rózsákat belekeverjük az imént elkészített tonhalas keverékbe. A kifőtt tésztát tűzálló tálba tesszük, ráhalmozzuk a tonhalas-brokkolis-karfiolos szaftot, megkeverjük. A tejfölt kikeverjük a tojással (ízlés szerint lehet bele tenni sót, borsot), ráöntjük a tészta tetjére, sütőbe tesszük, és 200 fokon kb. 15 percig sütjük (szép piros legyen a tetje). Már tálalhatjuk is! Jó étvágyat!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre