Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Brokkolis-gombás pite

MME MME
2 4/5
90 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 3 pohár liszt,
  • 3 pohár kukoricaliszt,
  • 6 evőkanál margarin,
  • 1 pohárnyi áttört főtt burgonya,
  • 1 pohár reszelt cheddar sajt,
  • A töltelékhez:
  • 1 közepes méretű brokkoli,
  • 50 dkg vegyes gomba,
  • 1 evőkanál olívaolaj,
  • 3 szál újhagyma,
  • 2 db tojás,
  • 1 pohár tej,
  • 1 teáskanál tárkony,
  • fél pohár reszelt cheddar sajt,
  • só,
  • bors

Elkészítés

Elkészítés: Egy tálba tegyük a liszteket, sózzuk, és daraboljuk bele a margarint. Morzsoljuk össze, majd adjuk hozzá az áttört burgonyát és a reszelt sajtot. Jól dolgozzuk össze, majd tegyük a hűtőbe fél órára.
Egy nagy serpenyőben forrósítsuk fel az olívaolajat, tegyük bele a felszeletelt újhagymát és a felszeletelt gombákat. Erős tűzön pirítsuk pár percig. Fűszerezzük tárkonnyal, őrölt borssal és sóval.
Egy fazékban forraljunk sós vizet, majd dobjuk bele a megtisztított és rózsáira szedett brokkolit, két percig főzzük, majd szedjük ki hideg vízzel telt edénybe. Szűrjük le, és várjuk meg, míg alaposan lecsepeg.
A tésztát lisztezett deszkán nyújtsuk ki, majd béleljünk ki vele egy kivajazott és lisztezett piteformát. Tegyük az aljára a leforrázott brokkolirózsákat és a pirított gombát. A tejet keverjük össze a tojásokkal, a sajttal, sóval és őrölt borssal, ezzel öntsük fel a pitét.

Ezek is érdekelhetnek