Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Brokkolis csirkecomb római tálban sütve

90 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 4 db egész csirkecomb vagy 8 felső- vagy alsócomb
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • ételízesítő
  • 5 dkg margarin + a kikenéshez
  • 50 dkg fagyasztott brokkoli
  • Az öntethez:
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • fehérbors

Elkészítés

Elkészítés: A vöröshagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és a margarinnal kikent római tál aljára szórjuk. Megtisztítunk 3-4 gerezd fokhagymát, apróra vágjuk, és a vöröshagymára szórjuk.

A csirkecombokat megmossuk, megtisztítjuk, bevagdaljuk (így jobban átsül és jobban átjárják az ízek), bedörzsöljük ételízesítővel, és egymás mellé tesszük a római tálba. A margarint felszeleteljük, és a csirkecombokra tesszük, hogy lehetőleg mindenhol érje majd, ha elolvad.

Letakarjuk, és forró sütőbe tolva kb. 1 óra alatt puhára pároljuk. (Lehet, hogy időközben kell majd aláönteni egy kis vizet, ezért nézzünk rá időnként!)

A brokkolit ételízesítővel fűszerezett vízben pár perc alatt megfőzzük, majd szűrőkanállal kivesszük (a pici, letört darabkákat is!) a vízből. Külön félretesszük a nagyobb, szebb rózsákat.

A tejfölt egy kis vízzel összekeverjük, hozzátesszük az apróra vágott vagy préselt fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, majd a kisebb, összetörtebb brokkolit villával vagy késsel összeaprítjuk, és a tejfölbe keverjük.

Miután megpuhult a csirke, a nagyobb, szebb brokkolirózsákat mellérakjuk, leöntjük az öntettel, és 15-20 perc alatt - most már nem lefedve - megpirítjuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss