Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Brokkolis csirke burgonyával és spárgával

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg sárga húsú burgonya
  • 50 dkg filézett, kockára vágott csirkecomb
  • 20 dkg bacon
  • 1 fej brokkoli
  • 50 dkg zöld spárga
  • 3 dl tejföl
  • 2-3 evőkanál vaj
  • bors
  • fehérbors
  • curry
  • mustár
  • petrezselyem
  • 1 kanál étkezési keményítő

Elkészítés

    Elkészítés: A brokkolit rózsáira szedve félpuhára főzzük. A spárgát megtisztítjuk, puhára főzzük, félretesszük. A főzővizeket összeöntjük, és kb. 1 kg sárga húsú burgonyát megfőzünk benne héjastól, leszűrjük, hűlni hagyjuk.

    2-3 evőkanál vajat felolvasztunk egy lábasban, beleteszünk kb. 50 dkg filézett, kockára vágott csirkecombot. Sóval, borssal és 1 kávéskanál curryvel fűszerezve jól megpirítjuk, majd félretesszük.

    Egy sütőtálat kivajazunk, és a megtisztított, félbevágott burgonyákkal és a brokkolirózsákkal körkörösen kirakjuk, ameddig el nem fogynak.
    Ezután a spárgadarabokat és a húst rárakjuk.

    A vajas szaftot, amiben a hús pirult visszafogjuk, és a tejföllel, valamint 1 evőkanál keményítővel simára habarjuk. Fehérborssal, petrezselyemzölddel és nagyon picike mustárral ízesítjük. Az öntetet kanállal ráadagoljuk a tetejére, és forró sütőbe toljuk.

    170-180 fokon 40-45 percig sütjük, szép pirosra.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

ambroziandi
Szívesen. Nagyon kedves vagy.
Docsi
Nagyon finom! Köszönöm a receptet!

Hasonló Receptek

Magazin