0,5 l húsleves vagy zöldségleves (vagy 2 db húsleves kocka)
4 ek kockára vágott bacon
2 szelet kenyér
Elkészítés
Az összeaprított hagymát és a fokhagymát, megfuttatjuk olívaolajon, majd felöntjük a húslevessel és vízzel. Beletesszük a rózsáira szedett brokkolit és a felkockázott krumplit. Megsózzuk, -borsozzuk. Fogkeményre főzzük, majd botmixerrel összeaprítjuk. (A brokkoliból, amikor félig megfőtt, kiveszünk kicsit a díszítéshez.)
A levest visszatesszük a tűzre, ismét felforraljuk, majd beleöntjük a tejszínt, és elkeverjük. Amikor a újra forrni kezd, levesszük a tűzről.
Közben forró serpenyőben ropogósra sütjük a felkockázott bacont. A kenyeret kockákra vágjuk, és száraz serpenyőben szintén megpirítjuk. A baconchipsszel és a pirított kenyérkockákkal megszórva tálaljuk a levest.