Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Brokkolileves borágóval

Brokkolileves borágóval

Hozzávalók

  • 50-60 dkg brokkoli
  • 5-6 dkg vaj
  • 1/3 dl tejföl
  • 1/3 dl tejszín
  • 2-3 virág karfiol
  • 1 tasak brokkoli krémleves alap
  • borágó virág (ehető)
  • egy csipet reszelt szerecsendió
  • őrölt bors

Elkészítés

    A brokkoli és karfiol fás részét levágjuk, majd kisebb darabokra vágjuk. Vízben feltesszük főni, kevés sóval ízesítjük. Amikor megfőtt, botmixerrel pépesítjük.

    Ismét feltesszük főni, illetve összeforraljuk a leves alapporral, sózzuk, borsozzuk, szerecsendiót reszelünk bele.

    A vaj darabot is hozzáadjuk, majd a tejfölt és tejszínt is belekeverjük.

    Tálaljuk 1-1 párolt brokkoli és karfiolvirággal, borágóval, petrezselyemzölddel vagy csak levesgyönggyel.

    Lehűtve is kítűnő.

Megjegyzés

A borágó ehető, csillag alakú virág, sárgadinnyére emlékeztető illattal. Ételek, sütemények, limonádék díszíthetők vele.

buksz39
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin