Keress receptre vagy hozzávalóra

Tejszínes brokkolikrémleves

default user icon
2 4.9/5

Hozzávalók

  • 50 dkg brokkoli
  • 25 dkg burgonya
  • 1 kis fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dkg vaj
  • 1 csipet csilipor
  • 1 l erőleves (kockából)
  • 2 dl tejszín
  • 1 ek ételkeményítő
  • mandula vagy fenyőmag a tálaláshoz

Elkészítés

    1. A brokkolit apró rózsákra bontjuk és megmossuk. A burgonyát, a hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a burgonyát kockákra, a hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk.
    2. A vajban megfonnyasztjuk a hagymát és a fokhagymát, rádobjuk a burgonyát, 1 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a chilit és az erőlevest, felforraljuk. Beletesszük a brokkolit (ha mélyhűtött, fagyos állapotban), fedő alatt, mérsékelt tűzön 15 percig főzzük.
    3. Kiveszünk a levesből 4 szép brokkolirózsát a díszítéshez, a többit vajpuhára főzzük (további 15-20 perc).
    4. Lehúzzuk az edényt a tűzről, a zöldségeket a főzőlében botmixerrel krémmé zúzzuk, majd visszatesszük a tűzre. Elkeverjük az ételkeményítőt 3 evőkanál vízben, a leveshez adjuk a tejszínnel együtt, és éppen csak összeforraljuk-besűrítjük. Ízlés szerint utánasózzuk, borsozzuk.
    5. A levest mélytányérokba szedjük, a félretett, félbevágott brokkolirózsákkal és mandulával vagy fenyőmaggal megszórva azonnal tálaljuk.

Megjegyzés

Lajos Mari receptje.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

SixTie 3 évvel ezelőtt
Elkészítettük, nagyon finom! Csak ajánlani tudom mindenkinek! :)
enebarab 7 évvel ezelőtt
MAri!Köszönet neked ez nagyon király...

Hasonló Receptek

Magazin