Elkészítés: A brokkolit a vízzel és leveskockával tegyük fel főni. Míg fő az ételünk, készítsük elő a gombócnak valót. A túrót, búzadarát, csipetnyi sót, kakukkfűvet, rozmaringot és bazsalikomot a tojással összekeverjük. Rakjunk fel vizet kevés sóval, és főzzük ki a gombócokat, amelyeket az előbb készült masszából gyúrunk. A gombócokat leszűrjük és félretesszük.
A megpuhult a brokkolit botmixerrel összeturmixoljuk, újraforrás után a főzőtejszínből és az étkezési keményítőből habarást készítünk, a levesbe öntjük. Amikor újból felforr, beletesszük a gombócokat, és tálaljuk a levest.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre