Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Brokkolikrémleves sajtos pirítóssal

default user icon
1 4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 nagyobb fej brokkoli
  • 1 púpozott evőkanál ételízesítő
  • 1 kávéskanál őrölt feketebors
  • 1 kávéskanál kurkuma
  • 10 dkg krémsajt
  • 1,5 dl főzőtejszín
  • 1 kávéskanál citromlé
  • A tetejére:
  • 8 dkg reszelt sajt
  • fél csokor petrezselyem
  • 4 vékony szelet szendvicskenyér

Elkészítés

    Elkészítés: A brokkolit jól megmossuk, a szárát és a keményebb részeit levágjuk, nem használjuk fel a leveshez. A fejet rózsákra szedjük, bő, sós, ételízesítős
    vízben egészen puhára főzzük. Amikor még csak roppanós, párat kiszedünk belőle, ezzel díszítjük majd a kész levest.

    Amikor megfőtt a zöldség, pürésítjük, hozzáadjuk a krémsajtot, jól elkeverjük, végül belekeverjük a tejszínt is. A citromlével pikánsra ízesítjük a levest.

    Rászórjuk a félretett roppanós brokkolidarabokat és a frissen aprított petrezselyemzöldet.

    A kenyereket 4 felé vágjuk, mindegyiket meghintjük a reszelt sajttal, és sütőben megpirítjuk, hogy a sajt ráolvadjon.

    Tálaláskor egy-egy sajtos pirítóst ültetünk a leves tetejére.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

nascara
Életemben először készítettem ilyen levest, és azért ezt a receptet választottam, mert eléggé fűszeres, intenzív íze van. Sajnos a páromnak nem ízlett, bár a pirítóst megdicsérte. Azt mondta, hogy túl zöld íze van. (A karfiollevesnek pedig túl fehér íze lesz.) Szerencsém, hogy egy kanálra rá tudtam beszélni egyáltalán. Tehát elkészült egy nagy adag, amit mind nekem kell megennem. Nekem persze ízlik.

Hasonló Receptek

Magazin