Elkészítés: Rizsfőzés után nem öntjük ki a főzőlevet, hanem átszűrjük a rizst, és a levét egy másik fazékba csurgatjuk - ha a rizs jobban megfőtt a kelleténél és elég sűrű a leve, akkor a legjobb. Ezután a fazékba beletesszük a friss, megtisztított, falatnyi darabokra vágott brokkolit (vagy ha fagyasztott brokkolit vettünk, akkor egyszerűen csak beledobjuk a darabokat a lébe). Ha nem lepi el a brokkolit, akkor pótoljuk egy kis vízzel. Adjuk hozzá a babérlevelet és a sót. Tegyük fel főni a rizslében lévő brokkolit.
Vágjuk apróra a petrezselymet és a zellerzöldet, és adjuk a felforrt léhez, főzzük a brokkolit puhára (általában 15 perc elég). Ha a brokkoli már puha, vegyük le a tűzről és törjük össze a brokkolit, vagy turmixoljuk botmixerrel. Majd hagyjuk hűlni, és amikor már csak kellemesen meleg, vegyük elő a mozzarellát, vágjuk apró kockákra.
Adjunk minden adaghoz fél mozzarellányi adagot, és keverjük jól össze, tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre