Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Brokkolikrémleves mandulával

MME MME
4 4.7/5
30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 1 tasak (kb. 50 dkg) mélyhűtött brokkoli
  • 2 nagyobb burgonya
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál margarin
  • 1 dl főzőtejszín
  • 2 zöldségleves kocka
  • só, őrölt bors, őrölt szerecsendió, majoranna, zsálya
  • 10 dkg durvára vágott mandula
  • 4 szelet kenyér

Elkészítés

Elkészítés: A brokkolit kiolvasztjuk - ha szükséges - , rózsáira szedjük. A vöröshagymát apró kockákra, a fokhagymát durvára vágjuk. A burgonyát megmossuk, megtisztítjuk és apróra felkockázzuk. Egy nagyobb fazékban megolvasztjuk a margarint és beleszórjuk a hagymát, fokhagymát. 1 perc párolás után (a hagymának nem szabad megpirulnia!) belekeverjük a brokkolit is, majd gyakran megkeverve kb. 5 percig pároljuk. Ezután felengedjük 8 dl vízzel, beledobjuk a 2 leveskockát és a felkockázott burgonyát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, csipetnyi szerecsendióval, késhegynyi majorannával és zsályával fűszerezzük. Fedő alatt addig főzzük, amíg a hozzávalók puhára főnek. Közben a kenyeret és a mandulát megpirítjuk, a kenyeret felkockázzuk. Mikor a leves megfőtt, levesszük a tűzről, és merülőmixerrel simára turmixoljuk. A tejszínt hozzákeverve még egyszer felforraljuk a levest. Forrón, a pirított mandulával és a kenyérkockákkal megszórva tálaljuk.

Megjegyzés

Aki szereti a szerecsendiót, bátran fűszerezheti erőteljesebben is. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss