Brokkolikrémleves egyszerűen

default user icon
16 4.6/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg fagyasztott brokkoli (vagy friss)
  • 2 dl tejföl
  • 1 leveskocka vagy maradék húsleveslé
  • petrezselyemzöld
  • csigatészta vagy csipedli

Elkészítés

    Elkészítés: A brokkolit leöntjük hideg vízzel, vagy maradék húsleveslével, hogy éppen ellepje, csipet sót és leveskockát (víz esetén) teszünk bele. Lassú tűzön megfőzzük. Néhány darabot kiveszünk, beletesszük a tejfölt. Turmixgéppel összeturmixoljuk, visszatesszük az egész darabokat, megszórjuk petrezselyemzölddel. Ne forraljuk újra, mert a tejföl elválik, és nem lesz olyan sima. Ha kiadósabbra akarjuk, tésztát is teszünk bele, de ezt külön vizben főzzük.
    Hidegen is finom.

Megjegyzés

Aki szereti a brokkolit, nagyon fogja szeretni ezt az egyszrű és finom zölséglevest.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Kaszás-Czétényi Réka 2 évvel ezelőtt
Tényleg nagyon finom és gyorsan elkészíthető! :) Köszönöm a receptet!
Hasznos Virág 2 évvel ezelőtt
Ivólének is kitűnő! (ha a leves nem zsíros) Vira
Hasznos Virág 2 évvel ezelőtt
Maradt egy kis húslevesem. Tojás összekevertem tejföllel és a meleg levesbe tettem majd megforrósítottam végül reszelt sajtot tettem bele. Tetejére petrezselyem zöldet.
renewal 3 évvel ezelőtt
Én a főzővízbe kevés vöröshagymát is teszek , bors és fokhagyma elmaradhatatlan . Pici tejszínes habarással és a tetejére csak a színe miatt egy kis petrezselymet szórok . Levesgyöngy ? jó ötlet !
Gáti-Kiss Anita 4 évvel ezelőtt
Ma megfőztem. Én fokhagymát is tettem bele, na nem sokat. Kevés hideg tejjel és étkezési keményítővel (1 ek) sűrítettem. Tetejére reszelt sajt. A férjem pirított zsemlekockával ette. Gyors és finom. Állítólag egészséges (lúgosító hatású)
Muth Antalné 4 évvel ezelőtt
Ma megföztem tejföllel készitettem el isteni finom lett.Köszi a receptet!!!
Lidus72 5 évvel ezelőtt
Még sosem főztem brokkolilevest, pedig nagyon szeretem. Ma megfőztem fele tejföl, fele tejszínnel, és egy kanál liszttel behabarva. A betét pedig levesgyöngy. Isteni lett!!! Köszi a receptet! :)
toldi ágnes 6 évvel ezelőtt
Én próbáltam már tejföllel és tejszínnel is,de nekem a harmadik variáció jött be,amikor tejjel és liszttel sűrítem így HA marad másnap is fel lehet melegíteni és olyan mint elötte!
Maccabee Zsolt 6 évvel ezelőtt
Megcsinálnám ,de hova tőccsem a tejfőt bele? Segcsetek, légyszi!
Császár Zsófia 6 évvel ezelőtt
Én is elkészítettem, bár szintén tejszínnel, mert az az egyik gyöngém :) Lényeg a lényeg, gyors, egyszerű, finom! Köszönet érte! :)

Hasonló Receptek

Magazin