Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Brokkolikrémleves diós gombóccal

MME MME
1 4/5
45 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 1 kg brokkoli
  • fél póréhagyma
  • 10 dkg burgonya
  • 3 evőkanál olaj (lehet olíva is)
  • 1 l zöldségleves (kockából)
  • 2 csipet őrölt szerecsendió
  • 2 dl tejszín
  • A diós gombóchoz:
  • 25 dkg burgonya
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 tojás
  • 5 dkg gorombára tört pörkölt dió
  • 1 csipet őrölt szerecsendió
  • Egyéb: botmixer

Elkészítés

Előkészítés: Levágjuk a szárrészről a brokkoli rózsáit, és kicsi rózsákra szedjük, megmossuk. A vastag szárrészeket, ami igen jelentős mennyiség, megmossuk, összevágjuk. A pórét megtisztítjuk, felkarikázzuk. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, a levesbe való 10 dkg-ot vékony karikákra vágjuk.

Elkészítés: Mélyebb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, 1-2 percen át pirítjuk benne a pórét, ezután rátesszük a brokkoliszárakat és a burgonyakarkákat, 1-2 percen át kevergetjük, majd felöntjük az alaplével. Felforraljuk, és beletesszük a brokkolirózsákat is. A szerecsendióval és sóval, borssal ízesítjük, kíméletesen főzzük. Amikor a brokkoli megpuhult, botmixerrel összetörjük, átszűrjük, beleöntjük a tejszínt, és egyszer összeforraljuk. Ha szükséges, utánaízesítjük, majd a diós gombócokkal tálaljuk.

A diós gombóchoz a 25 dkg-ot kockákra vágjuk, megfőzzük, majd leszűrjük, áttörjük, kihűtjük. Összedolgozzuk a liszttel, a tojással, a dióval, a szerecsendióval, és sóval, borssal ízesítjük. Bő, sós vizet forralunk, és a masszából kis gombócokat szaggatunk bele. Kíméletesen, kb. 5 percig főzzük. Amikor megfőtt, szűrőkanállal kiemeljük, és a levesben tálaljuk.

Munka: kb. 35 perc
Fogyasztható: kb. 50 perc múlva
1 adag: 355 kcal

Ezek is érdekelhetnek

Friss