Elkészítés: Kevés olajon megpirítjuk az apróra vágott vörös- és fokhagymát. Hozzáadjuk az apróra vágott brokkolit is. Kevés vízzel felöntve fedő alatt pároljuk. Amikor jól megpuhult a brokkoli, ráöntjük a nagy poharas tejfölt. Ízesítjük sóval, borssal, fokhagymás fűszerkeveréket is adhatunk hozzá. Hígítjuk 1-2 dl tejjel, jól elkeverjük, és egy kicsit főni hagyjuk. A végén egy tojást ráütünk, gyors mozdulatokkal elkeverjük (besűrítjük), és pár rottyanás után levesszük a tűzhelyről.
A kész brokkolikrémet a kifőzött penne tésztára öntjük. Sajtot reszelünk a tetejére, és máris fogyaszthatjuk. Jó étvágyat!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre