Elkészítés: A paprikát 200 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütöm. Amíg sül, elkészítem a brokkolikrémet. A brokkolit rózsáira bontom, a leveleit kisebb darabokra vágom. Enyhén sós vízben 6-8 perc alatt roppanósra főzöm, majd gyorsan jeges vízbe szedem, hogy megőrizze élénk színét, majd leszűröm. A petrezselyemzöldet felaprítom.
A felvert tojásból kb. 2 teáskanálnyit félreteszek, a többit keverőtálba öntöm, hozzáadom a ricottát. 1/2 teáskanál tengeri sóval, nem kevés frissen őrölt borssal, valamint 1 szűk mokkáskanálnyi kakukkfűvel fűszerezem. Botmixerrel krémesre dolgozom. Hozzáadom az aprított petrezselymet, valamint a már kihűlt brokkolirózsákat és leveleket – az egészet alaposan összeturmixolom, ha szükséges, kevés sót adok hozzá.
A feketére sült paprikát 10-15 percre nejlonzacskóba dobom. Közben előkészítek egy nagy gáztepsit, amit sütőpapírral borítok, a sütőt 180 fokra előmelegítem. A tésztát enyhén lisztezett felületre terítem, megfelezem. A paprikát meghámozom, kicsumázom, ½ cm-es apró kockákra vágom.
A kissé kinyújtott tésztalapra halmozom a brokkolikrém felét, majd megszórom a paprikakockák felével, feltekerem. A másik tésztával és többi hozzávalóval ugyanígy járok el.
A rétesrudakat megkenem a félretett tojással, tetejüket megszórom szezámmaggal. 30-35 perc alatt halványpirosra sütöm, melegen tálalom.