Brokkolifelfújt

default user icon
1 3.5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg brokkoli
  • 2 evőkanál ételízesítő
  • 2 evőkanál margarin
  • 5 dkg liszt
  • 4 dl tej
  • 1 csipet őrölt szerecsendió
  • 5 dkg reszelt parmezán sajt
  • 4 tojás
  • A formák kikenéséhez:
  • margarin
  • zsemlemorzsa

Elkészítés

    Elkészítés: A brokkolit megtisztítjuk, megmossuk, rózsáira szedjük, és 1 evőkanál ételízesítővel ízesített vízben kb. 15 perc alatt puhára főzzük. Amikor megpuhult, leszűrjük, és turmixgépben pépesítjük.

    A margarint serpenyőben felolvasztjuk, beletesszük a lisztet, halványra pirítjuk, majd felöntjük a tejjel, és kevergetve 4-5 perc alatt sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről, a maradék ételízesítővel ízesítjük, és megszórjuk szerecsendióval. Hozzákeverjük a brokkolipépet, a reszelt sajtot, és a tojások sárgáját. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és lazán a masszához keverjük.

    A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. 4 kis pudingformát kikenünk, beszórjuk zsemlemorzsával, és 3/4 részig megtöltjük a brokkolis masszával.

    A formákat tepsibe rakjuk, és annyi vizet öntünk bele, hogy a formák feléig érjen. A sütőben kb. 40 perc alatt készre pároljuk. Tányérra borítva tálaljuk a sajtmártással.

Megjegyzés

Fotó: Kerekes

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Erika 6 évvel ezelőtt
A viz a sutoben mire szukseges?

Hasonló Receptek