Brokkolifasírt

default user icon

Hozzávalók

  • 1 db kisebb brokkoli
  • 2 fej krumpli
  • 3 szelet korpás kenyér (vagy teljes kiőrlésű vagy rozs vagy fehér)
  • 1 fej lilahagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 db tojás
  • 1 kávéskanál bazsalikom
  • 1 csipet oregánó
  • 1 csipet kakukkfű
  • 1 kávéskanál őrölt bors
  • 1/2 kávéskanál garam masala
  • 1 csipet curry
  • zabpehely (vagy zsemlemorzsa)
  • kevés chilipor
  • pálmaolaj

Elkészítés

    1.

    A brokkolit és krumplit sós vízben megfőzzük (együtt). Amíg fő, fél percre vízbe áztatjuk a kenyeret. Kinyomkodjuk és tálba tesszük.

    2.

    A hagymát felaprítjuk, a fokhagymát lereszeljük, és ezeket is a tálba tesszük. A tojást hozzáütjük, és beleszórjuk a fűszereket. Ha megfőtt a zöldség, összekeverjük a masszával, majd hozzáteszünk annyi zabpelyhet, hogy gyúrható legyen.

    3.

    Fasírtokat gyúrunk a masszából, majd a felforrósított pálmaolajban kisütjük mindet. Friss salátával tálaljuk.

Megjegyzés

Annyira finom, hogy még én sem hittem el. Azoknak az embereknek ajánlom, akik szeretik az indiai fűszerezést. Meg persze akik bírják a fokhagymát és a borsot. Kicsit csípős lesz.

Emese
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin