Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Brokkoli Mornay módra

default user icon
4.4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg brokkoli,
  • só,
  • 8 dkg vaj,
  • 2 púpozott evőkanál finomliszt,
  • 5 dl tej,
  • 1 mokkáskanál őrölt bors,
  • fél mokkáskanál reszelt szerecsendió,
  • 1 dl tejszín,
  • 2 tojássárgája,
  • 15 dkg reszelt sajt

Elkészítés

    Elkészítése: A brokkolit megtisztítjuk, vagyis megmossuk, leszárogatjuk, leveleit és szárát levágjuk. Utóbbit 2-3 centis darabokra aprítjuk és a kisebb rózsáira szedett brokkolival együtt forrásban lévő vízbe dobjuk. Egy kiskanál sóval ízesítjük, 5-6 perc alatt roppanósra főzzük, majd leszűrjük, lecsöpögtetjük és kivajazott tűzálló tálba vagy tepsibe szórjuk. A maradék vajat serpenyőben vagy lábasban fölolvasztjuk, és a lisztet megfuttatjuk rajta, anélkül hogy megpirítanánk. A tejet apránként ráöntjük, és kevergetve 3-4 perc alatt sűrűre főzzük. Egy csapott kiskanál sóval és a borssal ízesítjük, a szerecsendióval fűszerezzük. A tűzről levéve a tejszínnel elhabart tojássárgájával gazdagítjuk, a sajt felét beleszórjuk, majd a brokkolira öntjük, a maradék sajttal meghintjük és előmelegített sütőben, jó közepes lánggal kb. 15 percig sütjük.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin